Sposób przygotowania:
Grillowana karkówka
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Oprószyć delikatnie solą i pieprzem.
Do zamykanego pojemnika wlać oliwę z oliwek, sos sojowy i ketchup, wymieszać. Dodać drobno posiekany czosnek oraz resztę przypraw.
Wymieszać, włożyć mięso i dobrze wymieszać, by całe było pokryte marynatą. Zamknąć i odstawić najlepiej na 24 godz do lodówki.
Następnie mięso wyjmować z marynaty i opiekać na grillu przez około 20 minut. W między czasie mięso obracać i smarować pozostałą marynatą. Podawać np. z dodatkiem grillowanych warzyw.
Do zamykanego pojemnika wlać oliwę z oliwek, sos sojowy i ketchup, wymieszać. Dodać drobno posiekany czosnek oraz resztę przypraw.
Wymieszać, włożyć mięso i dobrze wymieszać, by całe było pokryte marynatą. Zamknąć i odstawić najlepiej na 24 godz do lodówki.
Następnie mięso wyjmować z marynaty i opiekać na grillu przez około 20 minut. W między czasie mięso obracać i smarować pozostałą marynatą. Podawać np. z dodatkiem grillowanych warzyw.