katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Grillowana karkówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Tak zamarynowaną karkówkę na grilla przygotowała nam kuzynka. Mięsko wszystkim baaardzo smakowało.

Grillowana karkówka

Składniki:

Grillowana karkówka

 

  • karkówka 9 plastrów
  • przyprawa do mięsa

 

  • Marynata

 

  • czosnek 5 ząbków
  • miód 3 łyżki
  • olej ok 8 łyżek
  • sos sojowy ok 5 łyżek
  • papryka słodka w proszku ok 1 łyżka
  • musztarda ok 3 łyżki

Sposób przygotowania:

Grillowana karkówka
Przygotowane plastry karkówki oprószamy przyprawą do mięsa. Czosnek miażdżymy i łączymy z pozostałymi składnikami marynaty.

Wszystko dokładnie mieszamy i zalewamy mięso. Plastry mięsa obtaczamy w marynacie i zakrywamy naczynie. Odstawiamy na noc albo na dłużej do lodówki.

Po wyjęciu z lodówki grilujemy na tackach czy też ruszcie. 

Tagi:

mięso grill