Sposób przygotowania:
Łopatkowe rolady
Mięso umyć osuszyć i pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
Odłożyć do lodówki. Pieczarki jeśli trzeba obrać i pokroić w plastry. Wrzucić na patelnię i odparować.
Poddusić na maśle. Posolić, zdjąć z gazu dodać bułkę tartą i wymieszać.
Pieczarki studzimy ,dodajemy pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek. Wszystko mieszamy, doprawiamy musztardą i przyprawami do smaku.
Na przygotowane plastry mięsa nakładamy pieczarkowy farsz i zwijamy rolady. Spinamy wykałaczką i obsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu.
Podlewamy wodą i dodajemy rozkruszoną kostkę mięsną. Dusimy mięso do miękkości.
Odłożyć do lodówki. Pieczarki jeśli trzeba obrać i pokroić w plastry. Wrzucić na patelnię i odparować.
Poddusić na maśle. Posolić, zdjąć z gazu dodać bułkę tartą i wymieszać.
Pieczarki studzimy ,dodajemy pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek. Wszystko mieszamy, doprawiamy musztardą i przyprawami do smaku.
Na przygotowane plastry mięsa nakładamy pieczarkowy farsz i zwijamy rolady. Spinamy wykałaczką i obsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu.
Podlewamy wodą i dodajemy rozkruszoną kostkę mięsną. Dusimy mięso do miękkości.