Sposób przygotowania:
Marynowana karkówka Eli z grillaprzygotowanie mięsa
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w 1 centymetrowe plastry.
przygotowanie mięsa cd
Przygotowane plastry mięsa rozbić tłuczkiem do mięsa.
przygotowanie marynaty
Do oleju dodać zioła dalmatyńskie, czosnek niedźwiedzi i granulowany, lubczyk, paprykę słodką, przyprawę do steka, miętę, mielone ziele angielskie, sól, chili i wymieszać.
marynowanie mięsa
Plastry mięsa posmarować marynatą, ułożyć w pojemniku, przykryć i włożyć do lodówki na 12 godzin.
grillowanie mięsa
Mięso wyjąć z lodówki i usunąć marynatę. Karkówkę rozłożyć na ruszcie grilla i piec z obu stron aż mięso się zrumieni i będzie miękkie. Smacznego!