Sposób przygotowania:
Grillowana pierś kaczki z puree i warzywami
Obieramy ziemniaki i selera, ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie, a po około 10 minut dodajemy seler i gotujemy do miękkości. Pierś kaczki od strony skóry smażymy na patelni aż wytopi się tłuszcz, a później delikatnie z drugiej strony, po czym wkładamy do piekarnika i ustawiamy funkcję grilla na około 15 minut. Wyjmujemy warzywa na patelnię Hortex, wrzucamy na patelnię, dodajemy przyprawę włoską - mieszamy i podsmażany około 5 minut, a następnie przekładamy na grilla, do grillowanej już kaczki na 10 minut. Ugotowane ziemniaki i seler odcedzamy, przeciskamy przez młynek, dodajemy 2 łyżki ciepłego mleka, łyżkę miękkiego masła, 1 ząbek zmiażdżonego czosnku - mieszamy energicznie, aż wszystkie składniki połączą się. Wyjmujemy pierś kaczki, warzywa i podajemy z puree. Smacznego.