Sposób przygotowania:
Sałatka z grillowanej piersi na rukoli
Rukolę płuczemy i osuszamy.
Pierś kurczaka kroimy w grubą kostkę, posypujemy oregano, solą, dodajemy pokrojoną w ćwiartki cebulę i zalewamy winem. Przykrywamy i odstawiamy marynatę do lodówki.
Zielony groszek wyjmujemy ze strąków.
Plasterki cukinii posypujemy oregano i solą, chwilę grillujemy z obu stron.
Zdejmujemy cukinię i grillujemy zamarynowaną cebulę. Potem patelnię grillową skrapiamy olejem, dokładamy osączone marynowane mięso. Wszystko grillujemy kilka minut , na koniec dodajemy cukinię, czosnek i po dwóch minutach zdejmujemy z ognia i studzimy.
Na talerzu rozkładamy rukolę następnie wykładamy resztę składników, posypujemy prażonym sezamem , dodajemy zielony groszek i wszystko polewamy sosem balsamicznym.
Pierś kurczaka kroimy w grubą kostkę, posypujemy oregano, solą, dodajemy pokrojoną w ćwiartki cebulę i zalewamy winem. Przykrywamy i odstawiamy marynatę do lodówki.
Zielony groszek wyjmujemy ze strąków.
Plasterki cukinii posypujemy oregano i solą, chwilę grillujemy z obu stron.
Zdejmujemy cukinię i grillujemy zamarynowaną cebulę. Potem patelnię grillową skrapiamy olejem, dokładamy osączone marynowane mięso. Wszystko grillujemy kilka minut , na koniec dodajemy cukinię, czosnek i po dwóch minutach zdejmujemy z ognia i studzimy.
Na talerzu rozkładamy rukolę następnie wykładamy resztę składników, posypujemy prażonym sezamem , dodajemy zielony groszek i wszystko polewamy sosem balsamicznym.