natalka22123

natalka22123

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Grillowana pierś z żurawiną i oscypkiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Już dawno jadłam żurawinę z oscypkiem rewelacja, ale połączenie tego z kurczakiem całkiem mnie urzekło

Grillowana pierś z żurawiną i oscypkiem

Składniki:

Grillowana pierś z żurawiną i oscypkiem

 

  • 2 piersi
  • konfitura z żurawiny lub dżem żurawinowy
  • duży oscypek ( typu walec)
  • oliwa z oliwek
  • przyprawy
  • olej

Sposób przygotowania:

Grillowana pierś z żurawiną i oscypkiem
1. Kroimy pierś, minimalnie rozbijamy 2. Smarujemy blaszki grilla oliwą , kładziemy filety i grillujemy do momentu gdy będą ładnie zarumienione i upieczone. 3. kroimy oscypka tak aby powstało nam 8 krążków. 4. Na patelnie wylewamy olej czekamy aż się rozgrzeje i kładziemy oscypki, smażymy do momentu aż będą miękkie i zarumienione. 5. Upieczone filety smarujemy dość grubą warstwą żurawiny a na to układamy zapieczone oscypki. SMACZNEGO Idealna do tego będzie lampka czerwonego wina.

Tagi:

przyprawy