Sposób przygotowania:
Grillowana pierś w czerwonym winie na cukinii
Opłukane i osuszone piersi kurczaka wkładamy do miski, nacieramy zmiażdżonym jałowcem, dodajemy paprykę, miód, liść laurowy, solimy i pieprzymy. Całość zalewamy winem, tak aby pokryło mięso. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Plasterki cukinii posypujemy pieprzem cytrynowym i grillujemy z obu stron. Przekładamy na deskę i przykrywamy.
Potem grillujemy zamarynowane mięso, ok. 7 minut z każdej strony. Zdejmujemy mięso przykrywamy do odpoczęcia, następnie kroimy w grube plastry.
Jeśli mięso nie dojdzie w środku, można plasterki jeszcze krótko grillować. Podajemy na rukoli i cukinii z ziemniaczkami lub chlebem.
Plasterki cukinii posypujemy pieprzem cytrynowym i grillujemy z obu stron. Przekładamy na deskę i przykrywamy.
Potem grillujemy zamarynowane mięso, ok. 7 minut z każdej strony. Zdejmujemy mięso przykrywamy do odpoczęcia, następnie kroimy w grube plastry.
Jeśli mięso nie dojdzie w środku, można plasterki jeszcze krótko grillować. Podajemy na rukoli i cukinii z ziemniaczkami lub chlebem.
BozenaMatuszczyk
mocsłodkości
Czekoladka 2
robaczek