Sposób przygotowania:
Grillowana ryba z warzywami+sos
Rybę dokładnie myjemy i zamaczamy w spodku mleka. Po takim zabiegu rybkę należy wysuszyć. Warzywa przygotowujemy następująco: z papryk usuwamy gniazda nasienne. Kroimy je na podłużne paski a następnie w kosteczkę. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cebulę również drobno kroimy bądź zostawiamy w tzw. krążkach. Do warzyw dodajemy majonez oraz mniej więcej łyżkę papryki sproszkowanej oraz doprawiamy ziołami do smaku wedle uznania. Przygotowujemy folię aluminiową w którą zawiniemy nasz specjał. Smarujemy ją dokładnie oliwą z oliwek. kładziemy rybę i obtaczamy ją dokładnie majonezem z warzywami. Całość szczelnie opakowujemy folią aluminiową. Na grillu pieczemy ok. 20 minut. Sos czosnkowy: Czosnek przeciskamy, mieszamy z jogurtem naturalnym i majonezem. dodajemy posiekany koperek oraz sól, cukier, pieprz do smaku.