Sposób przygotowania:
Szklaneczkowa sałatka
Liście sałaty masłowej(można użyć innej) płuczemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w większą kostkę.
Umytego pomidora też kroimy w mniejszą kostkę a rzodkiewkę w półplasterki. Na spodzie każdej szklanki kładziemy po łyżce jogurtu i oprószamy lekko solą i pieprzem.
Na jogurt kładziemy sałatę następnie rzodkiewkę, plasterek ogórka i jajko. Oprószamy solą i pieprzem. Przykrywamy jogurtem, zasypujemy pomidorem i drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Oprószamy pieprzem.
Umytego pomidora też kroimy w mniejszą kostkę a rzodkiewkę w półplasterki. Na spodzie każdej szklanki kładziemy po łyżce jogurtu i oprószamy lekko solą i pieprzem.
Na jogurt kładziemy sałatę następnie rzodkiewkę, plasterek ogórka i jajko. Oprószamy solą i pieprzem. Przykrywamy jogurtem, zasypujemy pomidorem i drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Oprószamy pieprzem.