Sposób przygotowania:
Grillowane jabłka z kurczakiem
Jabłka umyć, lekko osuszyć, ściąć im górę (tę stronę z ogonkiem) i wydrążyć w środku zostawiając 1 cm warstwę miąższu. Wydrążać należy delikatnie, żeby nie zrobić w jabłku dziury. Mięso pokroić na małe kawałki. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zioła posiekać. Cebulę i zioła dodać razem z 4 łyżeczkami chrzanu, octem balsamicznym i solą do mięsa i wymieszać. Do wydrążonych jabłek nałożyć mięsny farsz. Każde jabłko owinąć folią aluminiową, zostawiając u góry mały otwór, na parę. Owinięte w folię jabłka kłaść na rozgrzany grill i grillować ok. 1 godzinę.
Do borówek dodać resztę chrzanu, wkruszyć do nich ser i podgrzewać tak długo, aż ser się roztopi. Wymieszać, żeby wszystko się połączyło. Upieczone jabłka odwinąć z folii i podawać z borówkowym sosem.
Do borówek dodać resztę chrzanu, wkruszyć do nich ser i podgrzewać tak długo, aż ser się roztopi. Wymieszać, żeby wszystko się połączyło. Upieczone jabłka odwinąć z folii i podawać z borówkowym sosem.