Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Grillowane kanapeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

smaczna i prosta w przygotowaniu przekąska

Grillowane kanapeczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowane kanapeczki

 

  • 50 gram bialego sera koziego na grilla
  • 2 plasterki szynki
  • 2 listki sałaty
  • 1 młoda cebulka
  • natka pietruszki
  • chleb
  • maslo czosnkowe

 

Sposób przygotowania:

Grillowane kanapeczki
Cebulę obieramy i kroimy w grube talarki, liście sałaty oraz natkę pietruszki myjemy. Kromki chleba po jednej stronie smarujemy masłem czosnkowym (do zwykłego masła dodałam kilka przeciśniętych ząbków czosnku i nieco soli), po czym układamy na ruszcie, masłem do góry (masło pod wpływem ciepła się rozpuści i wniknie w głąb chleba, jeśli ułożymy na odwrót, to po prostu skapie na węgiel). Kiedy chleb się zrumieni, to go obracamy. na ruszcie układamy równiez ser kozi, pokrojoną cebulę oraz plasterki szynki - rumienimy. Na upieczonym chlebie kładziemy plasterek szynki oraz listko sałaty. Na sałacie ukladamy ser kozi, a na szynce grillowaną cebulę, dekorujemy natka pietruszki. Gorące kanapki polewamy ketchupem i jemy jak zapiekanki.
Grillowane kanapeczki
Cebulę obieramy i kroimy w grube talarki, l
Grillowane kanapeczki
Kromki chleba po jednej stronie smarujemy masłem czosnkowym
Grillowane kanapeczki
a ruszcie układamy równiez ser kozi, pokrojoną cebulę oraz plasterki szynk
Grillowane kanapeczki
Na sałacie ukladamy ser kozi, a na szynce grillowaną cebulę