Sposób przygotowania:
Grillowane kanapeczki
Cebulę obieramy i kroimy w grube talarki, liście sałaty oraz natkę pietruszki myjemy. Kromki chleba po jednej stronie smarujemy masłem czosnkowym (do zwykłego masła dodałam kilka przeciśniętych ząbków czosnku i nieco soli), po czym układamy na ruszcie, masłem do góry (masło pod wpływem ciepła się rozpuści i wniknie w głąb chleba, jeśli ułożymy na odwrót, to po prostu skapie na węgiel). Kiedy chleb się zrumieni, to go obracamy. na ruszcie układamy równiez ser kozi, pokrojoną cebulę oraz plasterki szynki - rumienimy. Na upieczonym chlebie kładziemy plasterek szynki oraz listko sałaty. Na sałacie ukladamy ser kozi, a na szynce grillowaną cebulę, dekorujemy natka pietruszki. Gorące kanapki polewamy ketchupem i jemy jak zapiekanki.