dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kasza orkiszowa z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 150
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Duszona cebulka, brokuły, papryka czerwona i pomidory podana z kaszą orkiszową i posypana żółtym serem.

Kasza orkiszowa z warzywami

Składniki:

Kasza orkiszowa z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Kasza orkiszowa z warzywami

Krok 1:

Kasza orkiszowa z warzywami
Warzywa dokładnie oczyszczamy i kroimy w kawałki.

Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Paprykę oczyszczamy z pestek i kroimy w krótkie słupki.

Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Pomidory parzymy, ściągamy skórkę i kroimy w kostkę.

Krok 2:

Kasza orkiszowa z warzywami
Na oliwię dusimy brokuł i paprykę, aż zmiękną.

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Szklimy cebulę z czosnkiem. Dodajemy brokuł i dusimy ok 5 - 7 minut, aż brokuł zmięknie. Następnie dodajemy paprykę.

Krok 3:

Kasza orkiszowa z warzywami
Do warzyw dodajemy pomidory i doprawiamy do smaku.

Do warzyw dodajemy pomidory. Doprawiamy do smaku. Dusimy do miękkości warzyw, co jakiś czas mieszając.

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i podajemy z warzywami.

Na koniec danie posypujemy startym serem.
Smacznego!


Tagi:

warzywa danie