Sposób przygotowania:
Kasza orkiszowa z warzywamiKrok 1:
Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Paprykę oczyszczamy z pestek i kroimy w krótkie słupki.
Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Pomidory parzymy, ściągamy skórkę i kroimy w kostkę.
Krok 2:
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Szklimy cebulę z czosnkiem. Dodajemy brokuł i dusimy ok 5 - 7 minut, aż brokuł zmięknie. Następnie dodajemy paprykę.
Krok 3:
Do warzyw dodajemy pomidory. Doprawiamy do smaku. Dusimy do miękkości warzyw, co jakiś czas mieszając.
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i podajemy z warzywami.
Na koniec danie posypujemy startym serem.
Smacznego!