Sposób przygotowania:
Ziemniaczki grillowane z warzywami
Ziemniaki wyszorować i gotować 15 minut od zawrzenia. Przestudzić.
Masło wymieszać z natką pietruszki, posiekaną szałwią, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.
Cukinię, bakłażana i szalotkę drobno pokroić. Wszystko podzielić na dwie porcje, na folię aluminiową nałożyć połowę ziemniaków, posypać warzywami, a na wierzchu rozłożyć masło ziołowe.
Całość zawinąć w folię i grillować na średnio nagrzanym grillu.
Masło wymieszać z natką pietruszki, posiekaną szałwią, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.
Cukinię, bakłażana i szalotkę drobno pokroić. Wszystko podzielić na dwie porcje, na folię aluminiową nałożyć połowę ziemniaków, posypać warzywami, a na wierzchu rozłożyć masło ziołowe.
Całość zawinąć w folię i grillować na średnio nagrzanym grillu.
SylaUla
gosiapiotrek23
czarrna