marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Grillowane ziemniaki z salami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ziemniaki wyszorować,nie obierając skórki,opłukać,osączyć,pona- -cinać w drabinkę,wsadzić w nacięcia plasterki salami,doprawić. Opiekać.

Grillowane ziemniaki z salami.

Składniki:

Grillowane ziemniaki z salami.

 

  • Pół kilo ziemniaków,
  • 30 dkg.salami w plastrach,
  • przyprawa do potraw grillowanych"Winiary"
  • sól gruboziarnista,
  • folia aluminiowa,
  • węgiel drzewny.

Sposób przygotowania:

Grillowane ziemniaki z salami.
Ziemniaki wyszorować druciakiem i płukać w bieżącej wodzie,osą- -czyć,ale nie obierać.Naciąć w drabinkę w poprzek i wsadzić w każdą szczelinkę plasterek salami i posypać przyprawą do ziem- -niaków lub potraw grillowanych.Zawinąć każdy tak nadziany karto- -felek w folię i kłaść na rozpalony grill i pilnować,aby nie przypalić. Po upieczeniu rozwinąć ziemniaki z folii i posolić.