Sposób przygotowania:
Nadziewane ziemniaki z grilla
Ziemniaczki dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy z dodatkiem soli około 10 -15 minut.(ziemniaki mają być pół twarde).
Po ugotowaniu i wystudzeniu ziemniaki ponacinać uważając, aby nie przeciąć ich do końca (mają tworzyć coś jak wachlarzyk).
Pomiędzy nacięcia wkładamy plasterki boczku gotowanego, plasterki sera u mnie oscypek i gouda, cebulę i plasterki czosnku.
Tak przygotowane ziemniaczki polewamy oliwą i obsypujemy pieprzem świeżo mielonym, solą ziołową oraz rozmarynem.
Ziemniaczki pojedynczo zawijamy w folię aluminiowa, układamy na rozgrzanym ruszcie grilla i grillujemy około 30 minut.
Smacznego.
Czas przygotowania do 60 minut + czas grillowania
Po ugotowaniu i wystudzeniu ziemniaki ponacinać uważając, aby nie przeciąć ich do końca (mają tworzyć coś jak wachlarzyk).
Pomiędzy nacięcia wkładamy plasterki boczku gotowanego, plasterki sera u mnie oscypek i gouda, cebulę i plasterki czosnku.
Tak przygotowane ziemniaczki polewamy oliwą i obsypujemy pieprzem świeżo mielonym, solą ziołową oraz rozmarynem.
Ziemniaczki pojedynczo zawijamy w folię aluminiowa, układamy na rozgrzanym ruszcie grilla i grillujemy około 30 minut.
Smacznego.
Czas przygotowania do 60 minut + czas grillowania
BozenaMatuszczyk
Miło mi.
Dziękuję.;)