Sposób przygotowania:
Grillowany bakłażan z pomidorami i fetą
Bakłażana myjemy i kroimy w plastry. Posypujemy obficie solą i odstawiamy do czasu aż się spocą. Dzięki temu nie będą goryczkowe. Następnie myjemy je pod bieżącą wodą i odkładamy na ręcznik papierowy. Bakłażany smarujemy pędzelkiem oliwą i grillujemy. Grillowane bakłażany przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pomidory przekładamy do miseczki, dodajemy koncentrat, bazylię i cukier. Mieszamy i zalewamy bakłażany. Wierzch posypujemy fetą i wkładamy do piekarnika na 15 minut na 180 stopni.
![Grillowany bakłażan z pomidorami i fetą Grillowany bakłażan z pomidorami i fetą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/grillowany-baklazan-z-pomidorami-i-feta-160883.jpg)
![Grillowany bakłażan z pomidorami i fetą Grillowany bakłażan z pomidorami i fetą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/grillowany-baklazan-z-pomidorami-i-feta-160884.jpg)
![Grillowany bakłażan z pomidorami i fetą Grillowany bakłażan z pomidorami i fetą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/grillowany-baklazan-z-pomidorami-i-feta-160885.jpg)
![Grillowany bakłażan z pomidorami i fetą Grillowany bakłażan z pomidorami i fetą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/grillowany-baklazan-z-pomidorami-i-feta-160886.jpg)