malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Grillowany filet drobiowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mięso na grillu najlepiej jest piec na tacce a potem przełożyć na ruszt. Dzięki temu nie jest surowe i nie jest spalone.

Grillowany filet drobiowy

Składniki:

Grillowany filet drobiowy

 

  • 1/2 kg filetu z indyka,
  • 2 łyżki soku cytryny,
  • 2 łyżki musztardy,
  • 1 szklanka oliwy dobrej jakości,
  • łyżeczka tymianku,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Grillowany filet drobiowy
Filety z indyka kroimy na średnie kawałki. Sok z cytryny mieszamy z oliwą oraz musztardą. Roztrzepujemy widelcem. Następnie wciskamy ząbki czosnku. Dodajemy tymianek oraz pieprz. Wkładamy kawałki indyka i zostawiamy pod przykryciem na minimum 2 godziny. Następnie wyjmujemy i lekko solimy. Grillujemy po 10 minut z każdej strony.

Tagi:

indyk