Sposób przygotowania:
Grillowany filet z kurczaka z owocami
Z oleju, soku z połowy pomarańczy, soku z 1/3 ananasa, miodu i przyprawy grillowej zrobić marynatę. Marynować mięso 2/3 godziny. Ziemniaki pokroić w maksymalnie cienkie plasterki. Grzyby rozmrozić, namoczyć następnie odcisnąć nadmiar wody. Z plasterków ziemniaków uformować rozetkę kładąc na środek duży plasterek i układać kolejne w około. Nałożyć grzyby, przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć drugą, identyczną warstwę plasterków ziemniaczanych. Smażyć na rozgrzanym oleju (sporo oleju). W między czasie na patelnię grillową wrzucić zamarynowane filety i plastry ananasa i pomarańczy. Grillować z obu stron, w czasie grillowania można skrapiać mięso marynatą. Mięso wyłożyć na talerz, rozetkę odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym i podać z mięsem i grillowanymi owocami. Całość podać z sałatką wiosenną.