Sposób przygotowania:
Grillowany łosoś z chrupiącym serkiem.
Rozgrzewamy patelnię, posypujemy starty ser i smażymy aż uzyska sztywność, ściągamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Patelnię do grilla skrapiamy oliwą i grillujemy po kilka minut z każdej strony, gotowego łososia skrapiamy sosem sojowym, dobrą oliwą, doprawiamy pieprzem, odstawiamy w ciepłe miejsce i przygotowujemy sos. Do szklanki dodajemy kilka łyżek dobrej oliwy, posiekane suszone pomidory, zgnieciony ząbek czosnku,sok z cytryny, sól, pieprz do smaku, wszystko dokładnie mieszamy. Na białym talerzu układamy kolejno roszpunkę, łososia, dekorujemy sosem i połamanym smażonym serem, obok dodajemy pomidory i oliwkę. Do dania najlepiej smakuje białe dobre wytrawne wino. SMACZNEGO.