andzia67

andzia67

Szef Kuchni
[Przepisów: 58]

grilowana pierś z kurczaka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

pierś z kurczaka w marynacie jogurtowej z cebulką i pieczarkami

grilowana pierś z kurczaka

Składniki:

grilowana pierś z kurczaka

 

  • 2 duże piersi z kurczaka
  • 2 czerwone papryki
  • 2 cebula

 

  • Na marynate:
  • 1/2szklanki oliwy z oliwek
  • 1łyzka octu balsamicznego
  • 1/2jogurtu naturalnego
  • vegeta
  • pieprz
  • papryka słodka
  • przyprawa do grila kamis

 

Sposób przygotowania:

grilowana pierś z kurczaka
Wymieszać oliwę z przyprawami ,octem balsamicznym i jogurtem. Piersi z kurczaka umyć osuszyć pokroic na nieduże kotlety, zalać marynata i schłodzić w lodówce-około2-3godzin Podsmażyć z obu stron na patelni grilowej dodać cebulę pokrojoną w cienkie piórka oraz umytą i pokrojona w paski paprykę.Przełożyć do rondla i dusić około 10-15min na małym ogniu.Najlepiej smakuje polane sosem czosnkowo-jogurtowym.SMACZNEGO!