Sposób przygotowania:
Szaszłyki krewetkowe
Patyczki do szaszłyków namoczyć, żeby się zbyt łatwo nie spalały. Krewetki rozmrozić w temperaturze pokojowej i usunąć resztki pancerza z ogonków, posypać solą i pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
Ananasa pokroić na 4, paprykę w kawałki. Wszystkie składniki nadziewać na przemian na patyczki do szaszłyków. Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z masłem, przyprawami i posiekanymi ziołami.
Masło ziołowe nakładać do środka krewetek. Szaszłyki grillować na aluminiowej tacce, aż krewetki zrobią się białe. Smacznego :)
Ananasa pokroić na 4, paprykę w kawałki. Wszystkie składniki nadziewać na przemian na patyczki do szaszłyków. Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z masłem, przyprawami i posiekanymi ziołami.
Masło ziołowe nakładać do środka krewetek. Szaszłyki grillować na aluminiowej tacce, aż krewetki zrobią się białe. Smacznego :)