Sposób przygotowania:
Grilowany kabaczek z sosem jogurtowym.
Z połowy kabaczka wyjdzie około 8 porcji.
Kabaczka najpierw kroimy na krążki około 1 cm.Krążki obieramy ze skóry,wydrążamy środek. każdego krążka.Krążki kabaczka układamy na grillu,bądź patelni grillowe.Krążki kabaczka posypujemy z obu stron szczyptą soli.Jogurt wlewamy do miseczki doprawiamy szczyptą soli,szczyptą pieprzu jedną małą łyżeczką papryki w proszku,wyciśniętym sokiem z połówki limonki i dwiema małymi łyżeczkami miodu. Całość wymieszać. Grillowany krążki kabaczka wyłożyć na talerz i polać przygotowanym jogurtem
Kabaczka najpierw kroimy na krążki około 1 cm.Krążki obieramy ze skóry,wydrążamy środek. każdego krążka.Krążki kabaczka układamy na grillu,bądź patelni grillowe.Krążki kabaczka posypujemy z obu stron szczyptą soli.Jogurt wlewamy do miseczki doprawiamy szczyptą soli,szczyptą pieprzu jedną małą łyżeczką papryki w proszku,wyciśniętym sokiem z połówki limonki i dwiema małymi łyżeczkami miodu. Całość wymieszać. Grillowany krążki kabaczka wyłożyć na talerz i polać przygotowanym jogurtem