Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Groch z golonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Potrawę najlepiej przygotowywać w szybkowarze, powinna mieć gęstość jarzyny.

Groch z golonką

Składniki:

Groch z golonką

 

  • 4 porcje:
  • 35 dag zółtego grochu
  • 1 świeża golonka
  • 3 marchewki
  • ½ selera
  • 2 pory
  • 70 dag ziemniaków
  • 1 łyżeczka majeranku
  • Sól i pieprz do smaku
  • Przyprawa do zup

 

Sposób przygotowania:

Groch z golonką
Dzień wcześniej groch namoczyć w wodzie, żeby zmiękł. Odcedzić i włożyc razem z golonką do szybkowaru, dodać pieprz i majeranek i wodę, by przykryła produkty, posolić i gotować 25 minut. Następnie dodać ziemniaki, warzywa, doprawić pieprzem i przyprawą do zup, w razie potzreby solą i dusić pod przkryciem 10 minut.