Grog na rumie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przyprawy wrzucić do garnka, wlać herbatę, sok z grapefruita, pomarańczy i rum, podgrzać energicznie mieszając, nie doprowadzając

Grog na rumie

Składniki:

Grog na rumie

 

  • ½ l rumu lub korzennej wódki
  • 1 szklanka mocnej herbaty rooibos
  • 1 szklanka soku z czerwonego grapefruita
  • 2 szklanki soku z czerwonych pomarańczy
  • sok z ½ cytryny
  • 4 łyżeczki brązowego cukru lub 4 łyżeczki płynnego miodu
  • 1 laska cynamonu (lub 2 łyżeczki cynamonu mielonego)
  • 4 cm korzenia imbiru
  • 8 goździków
  • 6 koszyczków kardamonu

Sposób przygotowania:

Grog na rumie
Przyprawy wrzucić do garnka, wlać herbatę, sok z grapefruita, pomarańczy i rum, podgrzać energicznie mieszając, nie doprowadzając do wrzenia. Dodać sok z cytryny. Podawać na ciepło w kubeczkach.