belerini

belerini

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Groszek marynowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo pyszne na prawdę polecam.

Groszek marynowany

Składniki:

Groszek marynowany

 

  • groszek łuskany 50 dag
  • cukier 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • ocet winny 1 szklanka
  • czosnek 2 ząbki

Sposób przygotowania:

Groszek marynowany
Groszek zalać wrzątkiem po 5 minutach odcedzić. Czosnek obrać. Ocet winny zagotować ze szklanką wody, cukrem, solą, pieprzem. Groszek włożyć do słoików z hermetycznym zamknięciem, dodać czosnek i kilka listków mięty. Zalać wcześniej przygotowaną, wraz z zalewą, zamknąć. Słoiki wstawić do napełnionego wodą garnka, gotować 30 minut, odstawić do wystygnięcia.

Tagi:

groszek