Niki

Niki

Szef Kuchni
[Przepisów: 65]

Groszek na obiad

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Groszek inaczej, zaskoczycie i domownikow i gosci podajac go jako glowne danie lub jako goraca przystawka.

Groszek na obiad

Składniki:

Groszek na obiad

 

  • 1 kg groszku mrozonego lub swiezego
  • 2 marchewki
  • 1 duza cebula
  • 2-3 ziemniaki
  • mozna dodac 2 kabaczki
  • 4-5 lyzek oliwy z oliwek
  • koperek
  • sol, pieprz
  • duza szklanka przecieru pomidorowego(moze byc z kartonu)
  • 2-3 szklanki wody

Sposób przygotowania:

Groszek na obiad
Rozgrzewamy oilwe w garnku, wrzucamy cebule w plasterkach, mieszamy az sie zeszkli. Dodajemy groszek ,mrozony i mieszamy az nabierze koloru. Po kolei dodajemy marchewke w plasterkach, ziemniaczki pokrojone w grubsza kostke , kabaczki jak wolimy. Zalewamy przecierem ,dodajemy koperek ,wode , sol i pieprz i gotujemy do miekkosci. Podczas gotowania czesto mieszamy i uzupelnoamy woda w zaleznosci jak gesty chcemy miec sosik.

Tagi:

groszek