Sposób przygotowania:
Groszek z jajkami w galarecie
Zrobić galaretę:
Żelatynę rozpuścić we wrzątku.Rosół zagotować wraz z winem i octem winnym.Połączyć z rozpuszczoną żelatyną.Całość dokładnie wymieszać..Na spód salaterki wylać warstwę galarety i wstawić na kilka minut do zamrażalnika.Na stężonej galarecie ułożyć połówki jajek i zalać następną warstwę galarety i ponownie wstawić do lodówki.Gdy stężeje wsypać odsączony groszek.Zalewamy pozostałą galaretą i jeszcze raz wstawić do lodówki.Talerz ozdobić sałata ,pomidorkami i rzodkiewką.Odwrócić salaterkę z galaretą.
Żelatynę rozpuścić we wrzątku.Rosół zagotować wraz z winem i octem winnym.Połączyć z rozpuszczoną żelatyną.Całość dokładnie wymieszać..Na spód salaterki wylać warstwę galarety i wstawić na kilka minut do zamrażalnika.Na stężonej galarecie ułożyć połówki jajek i zalać następną warstwę galarety i ponownie wstawić do lodówki.Gdy stężeje wsypać odsączony groszek.Zalewamy pozostałą galaretą i jeszcze raz wstawić do lodówki.Talerz ozdobić sałata ,pomidorkami i rzodkiewką.Odwrócić salaterkę z galaretą.