Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Groszkowe risotto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

ładne i smaczne oraz nie drogie danie jednogarnkowe

Groszkowe risotto

Składniki:

Groszkowe risotto

 

  • 2 kostki rosołu drobiowego
  • 1 mała cebula
  • 2 filety z kurczaka
  • 3 łyżki oleju
  • 2 szklanki ryżu
  • 25 dag zielonego groszku
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Groszkowe risotto
Kostki przygotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać i posiekać. Filet z kurczaka pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju razem z cebulą. Wsypać ryż, zeszklić. Dodać groszek i wlać nieco ciepłego rosołu mieszać aż ryż wchłonie płyn, wtedy ponownie wlewamy porcję rosołu i gotujemy aż ryż będzie miękki na koniec dodajemy masło.