Sposób przygotowania:
Grubo tarta szarlotka z waniliową bezą
Mąkę łaczymy z 3 łyżkami cukru , proszkiem do pieczenia.
Dodajemy masło i żółtka.
Zagniatamy ciasto ( powinno wyjsc takie jak kruszonka.
2/3 ciasta wylepiamy duza blachę, wyłożoną papierem do pieczenia.
Jabłka obieramy , wydrążamy środek i trzemy na tarce na grubych oczkach.
Posypujemy je obficie cynamonem. Dokładnie mieszamy.
Wykładamy na ciasto.
Białka ubijamy z solą na pianę. Pod koniec ubijania dodajemy resztę cukru i cukier waniliowy.
Zalewamy jabłka.
Na wierzch kruszymy lub trzemy resztę ciasta. Pieczemy godzinę w temp. 150C Pod koniec pieczenia temperaturę zwiększamy do 180C. Zajadamy ze smakiem .
Np. z lodami waniliowymi :)
Dodajemy masło i żółtka.
Zagniatamy ciasto ( powinno wyjsc takie jak kruszonka.
2/3 ciasta wylepiamy duza blachę, wyłożoną papierem do pieczenia.
Jabłka obieramy , wydrążamy środek i trzemy na tarce na grubych oczkach.
Posypujemy je obficie cynamonem. Dokładnie mieszamy.
Wykładamy na ciasto.
Białka ubijamy z solą na pianę. Pod koniec ubijania dodajemy resztę cukru i cukier waniliowy.
Zalewamy jabłka.
Na wierzch kruszymy lub trzemy resztę ciasta. Pieczemy godzinę w temp. 150C Pod koniec pieczenia temperaturę zwiększamy do 180C. Zajadamy ze smakiem .
Np. z lodami waniliowymi :)