lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Grubsze rurki z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczne przypomina spaghetti ale jest to całkiem co innego

Grubsze rurki z mięsem mielonym

Składniki:

Grubsze rurki z mięsem mielonym

 

  • 20 deko makaron rurki,
  • do smaku przecier pomidorowy,
  • 300 gram mielone drobiowe,
  • oregano
  • bazylia,
  • Pomidory krojone z puszki
  • kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Grubsze rurki z mięsem mielonym
Makaron gotujemy w garnku jakieś 5 minut.Następnie odcedzamy i zostawiamy na sitku
Teraz smażymy mięsko mielone wieprzowe na rumiany kolor orek dodajemy oregano i bazylie do smaku pomidorki z puszki oraz przecier pomidorowy i kostkę rosołową dolewamy szklankę wody i wszystko dusimy jakieś 30 minut doprawiamy do smaku sola i pieprzem Na Koniec dodajemy makaron wystarczy wymieszać i gotowe smacznego

Tagi:

makaron