pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Gruby omlet z polędwicą łososiową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

przepis na porządne śniadanie

Gruby omlet z  polędwicą łososiową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gruby omlet z polędwicą łososiową

 

  • 5 jajek
  • polędwica łososiowa 5 plastrów
  • kiełbasa sucha 1 laska
  • kapary 3 sztuki
  • sól do smaku
  • chili młynek do smaku
  • pieprz czarny 2 szczypty

Sposób przygotowania:

Gruby omlet z polędwicą łososiową
Polędwicę łososiową kroję w grubsze plasterki potem w kostkę. Kiełbasę i kapary w talarki. W dużej misce rozbijam jajka. Przyprawiam solą, pieprzem oraz chili. Rozbijam rózgą. Do rozbitej masy wrzucam pokrojone dodatki. Mieszam i wlewam na rozgrzaną oliwę. Smażę około 10 minut na bardzo małym ogniu pod przykryciem. Podajemy z bagietką posmarowaną masłem. Smacznego.
Gruby omlet z  polędwicą łososiową
Rozbite jajka przyprawiam solą, pieprzem oraz chili i mieszam
Gruby omlet z  polędwicą łososiową
Do masy dodaję dodatki mięsne oraz owoce kaparów pokrojone
Gruby omlet z  polędwicą łososiową
Smażę na rozgrzanej oliwie przez kilka-kilkanaście minut
Gruby omlet z  polędwicą łososiową
Usmażony omlet wyjmuję z patelni. Spód powinien byc mocno wysmażony, góra lekko ścięta