Sposób przygotowania:
Grule z pasta jajeczną Mariel
Ziemniaki dokładnie obieramy i myjemy , wstawiamy do osolonej wody i gotujemy 20 minut, po tym czasie ziemniaki nie są całkowicie miękkie , a jedynie podgotowane. Jajka , dokładnie umyć i ugotować na twardo , ja gotuję 8 minut , następnie , ostudzić i obrać ze skorupek .Bardzo drobno jajka posiekać , ser żółty zetrzeć na tarce o średnich oczkach , dorzucić do jajek.Szczypior umyć i osuszyć , drobno posiekać dodać również do jajek tak jak i majonez , dokładnie wymieszać , doprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki odcedzić , wydrążyć w nich łyżką dziurę , posolić , popieprzyć , posmarować oliwą z oliwek silikonowym pędzlem , następnie włożyć do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika , piec koło 20 minut , zalecam przed wyjęciem sprawdzić miękkość ziemniaków. Do ciepłych nakładać pastę jajeczną
Dorcia
mariel78
Dorcia
Mylisz sie kochana...Lubie "Gotujmy" i jestem tu od dawna ,zbieram ulubione przepisy..gotuje tez i fotografuje ,moze kiedys zaczne wstawiac..teraz brak czasu..i nie obrazaj sie..Twoj przepis przeczytalam bardzo uwaznie...dlatego nie napisalam ze posypalabym pietruszka czy koperkiem bo wnioskowalam ze akurat mialas szczypiorek ...Chodzilo mi tylko o walory estetyczne ...bo teraz ,przyznasz ze wyglada to niezbyt apetycznie...Pozdrawiam....