justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Gruszki faszerowane

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Czas przygotowania około 35 minut

Gruszki faszerowane

Składniki:

Gruszki faszerowane

 

  • 4 twarde gruszki
  • 4-6 łyżek octu winnego jabłkowego
  • 2-6 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 3 łyżki oliwy
  • sól i pieprz
  • łyżeczka ciemnego octu balsamicznego
  • 15 dag sera pleśniowego
  • 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • rukola oraz połówki orzechów włoskich do dekoracji

Sposób przygotowania:

Gruszki faszerowane
Gruszki obierz, pokrój na połówki, wytnij gniazda nasienne. ZAgotuj cukier z octem i dwoma szklankami wody. Włóż gruszki, gotuj 3 minuty. Zestaw z ognia.Gruszki pozostaw w wywarze jeszcze na 10 minut. Wyjmij. Ostudź Miód utrzyj zmusztardą, octem balsamicznym oraz odrobiną soli i pieprzu. Ucierając, powoli dolewaj oliwę. Sosem polej gruszki. Przekąskę udekoruj połówkami orzechów włoskich.

Tagi:

sery ser