lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Gruszki na zimę z dodatkiem mięty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Gruszki na zimę z dodatkiem mięty

Gruszki na zimę z dodatkiem mięty

Składniki:

Gruszki na zimę z dodatkiem mięty

 

  • 3 kg gruszek
  • 45 dag cukru
  • świeże liście mięty
  • cynamon

Sposób przygotowania:

Gruszki na zimę z dodatkiem mięty
Gruszki dokładnie umyj,osusz,obierz ze skórki,usuń gniazda nasienne i pokrój je w ósemki. Przełóż owoce do rondla,zalej niewielką ilością wody i gotuj do momentu aż owoce się całkowicie rozpadną. Pod koniec gotowania owoców wsyp cukier i dodaj umyte,świeżę, pokrojone na kawałki listki mięty oraz szczyptę cynamonu. Masą gruszkową napełnij czyste wyparzone słoiki,które szczelnie zakręć.Gruszki pasteryzuj przez około 10 min i dostaw w chłodne zacienione miejsce.

Tagi:

gruszki owoce