Sposób przygotowania:
Gruszki w sosie porzeczkowy
no to więc tak
wiadomo że porzeczki trzeba umyć osuszyć , uciąć małe gałązki
połowę zmiksować (mikserem) i potem najlepiej jeszcze przetrzeć przez sito.
zagotować 1 litr wody z likierem cukrem i wanilią .
Dodać przetarte porzeczki i gotować na małym ogniu około 15-18 minut .i powstaję nam syrop
między czasie myjemy gruszki obieramy i przekroić na pół.
usunąć gniazda nasienne i najlepiej skropić z sokiem ze świeżej cytryny .włożyć do syropu i gotować przez 15-18 minut potem dodać pozostałe porzeczki te co nam zostały i gotować jeszcze przez około 5 minut.
no i gotowe ;) wystarczy na koniec włożyć do lodówki by się ochłodziło , ja zawszę robię podwójne porcje bo zawszę smakuję za więcej ;)
wiadomo że porzeczki trzeba umyć osuszyć , uciąć małe gałązki
połowę zmiksować (mikserem) i potem najlepiej jeszcze przetrzeć przez sito.
zagotować 1 litr wody z likierem cukrem i wanilią .
Dodać przetarte porzeczki i gotować na małym ogniu około 15-18 minut .i powstaję nam syrop
między czasie myjemy gruszki obieramy i przekroić na pół.
usunąć gniazda nasienne i najlepiej skropić z sokiem ze świeżej cytryny .włożyć do syropu i gotować przez 15-18 minut potem dodać pozostałe porzeczki te co nam zostały i gotować jeszcze przez około 5 minut.
no i gotowe ;) wystarczy na koniec włożyć do lodówki by się ochłodziło , ja zawszę robię podwójne porcje bo zawszę smakuję za więcej ;)