Sposób przygotowania:
Gruszki z wątróbką i konfiturą z żurawin
Wątróbki oczyścić ,opłukać w zimnej wodzie zalać bulionem dodać ziele angielskie i liść laurowy,gotować wszystko razem 10 minut. Po tym czasie watróbkę odcedzić ,włożyc z powrotem do garnka i zalać wytrawnym czerwonym winem ,dodać bazylię i estragon,posolić do smaku i znów gotowac 10 minut. Wątróbki odcedzić na sice odstawić do wystygnięcia i zimne drobniutko posiekać nożem,orzechy rozgnieść lub posiekać wymieszać z watróbką wbić jajko doprawić do smaku solą i pieprzem i łyżką wymieszać wszystko razem. Piekarnik rozgrzać do 180*c. Gruszki umyć przekroić na połówki nie obierać ze skórki,wydrażyć gniazda nasienne i nafaszerować wątróbką. Ułożyć na blasze i piec przez 30 minut.Przed podaniem polać konfiturą żurawinową i podawać. Smacznego:)
kołczu
2milutka
Powiem Ci że tak...:)Sama byłam zdziwiona:)