Sposób przygotowania:
Gruszki z żółtym serem
Rozpoczynamy przyrządzenie naszych gruszek. Pokrajany w drobną kostkę ser połączyć z żółtkiem i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Umyte, osuszone gruszki przekroić wzdłuż, oczyścić z gniazd nasiennych i wydrążyć tak, by pozostała około 1 cm warstwa miąższu. Wydrążony miąższ dodać do masy serowej. Następnie nafaszerować nią połówki gruszek, ułożyć je w naczyniu żaroodpornym i wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni C. Podawać na gorąco. Uwaga: Potrawa jest również bardzo smaczna na zimno w tej postaci może zastąpić deser serowy.
Serdecznie zapraszam do przyrządzenia gruszki są naprawdę pyszne. Smacznego ; )
Serdecznie zapraszam do przyrządzenia gruszki są naprawdę pyszne. Smacznego ; )