Sposób przygotowania:
Gruszkowa przekąska Eliprzygotowanie gruszki
![Gruszkowa przekąska Eli Gruszkowa przekąska Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/gruszkowa-przekaska-eli-435649.jpg)
Gruszkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przekroić gruszkę na pół i usunąć gniazdo nasienne.
Połówki gruszki pokroić w grubsze plastry razem ze skórką.
przygotowanie sera
![Gruszkowa przekąska Eli Gruszkowa przekąska Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/gruszkowa-przekaska-eli-435652.jpg)
Ser camembert odpakować i pokroić na 16 kawałków.
przygotowanie orzechów
![Gruszkowa przekąska Eli Gruszkowa przekąska Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/gruszkowa-przekaska-eli-435653.jpg)
Z orzechów wybrać całe połówki i resztę drobno pokroić.
przygotowanie sałaty
![Gruszkowa przekąska Eli Gruszkowa przekąska Eli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/gruszkowa-przekaska-eli-435654.jpg)
Z sałaty rzymskiej oderwać liście, umyć je i osuszyć.
przygotowanie sosu i przekąski
Do słoiczka wlać miód, ocet i olej. Doprawić solą, pieprzem do smaku. Słoiczek zakręcić i potrząsać energicznie aż wszystkie składniki się połączą.
Na talerzu rozłożyć sałatę. Na sałacie ułożyć pokrojoną gruszkę i ser. Całość polać sosem, posypać pokrojonymi orzechami i udekorować połówkami. Smacznego!