Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Gruszkowa rolada

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

przepyszna rolada z gruszkami

Gruszkowa rolada

Składniki:

Gruszkowa rolada

 

  • jajka 4 sztuki
  • cukier 4 łyżki
  • mąka pszenna 0,5 szklanki
  • proszek do pieczenia 1 łyżka
  • nadzienie gruszkowe
  • gruszki 1 kg
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • galaretka zielona 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

Gruszkowa rolada
Przygotować większą miseczkę.Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto biszkoptowe wylać na formę, wyrównać i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 10-15 minut w temperaturze 180 °c. Po upieczeniu zwinąć. Galaretkę rozpuścić we wrzątku. Gruszki obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. Sparzyć, dodać cukier waniliowy i wymieszać. Wlać galaretkę i wymieszać. Przełożyć na roladę i zwinąć w rulon.