lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Gruszkowa szynka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Znakomita szynka o smaku gruszkowym:)

Gruszkowa szynka

Składniki:

Gruszkowa szynka

 

  • 1 kg dobrej szynki
  • 250 ml soku gruszkowego
  • 2 duże gruszki
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Gruszkowa szynka
Szynkę umyj,natrzyj majerankiem,solą i pieprzem.Zalej sokiem gruszkowym i odstaw na około 4 godziny w chłodne miejsce.po tym czasie szynkę przełóż do żaroodpornego naczynia i piecz ponad godzinę w temperaturze 180-200 st. W międzyczasie gruszki obierz ze skórki,usuń gniazda nasienne i pokrój je w cząstki. Kwadrans przed zakończeniem pieczenia szynki obłóż ją kawałkami owoców. w międzyczasie podczas pieczenia możesz podlewać szynkę zalewą gruszkową.

Tagi:

szynka