Sposób przygotowania:
Tarta gruszkowa
Jajka rozbić do naczynia, roztrzepać mikserem,wiedełkami do piany,dodaćcukier i dalej ubijać na gładka masę,pod koniec ,dodać mąkę i sok z cytryny. Blaszkę wysmarować lekko margaryną Kasią,posypać bułką tartą,wylać ciasto do foremki,piec w 180 °C około 20-25 min. Upieczone ciasto wystudzić,gruszki obrać, pokroić na ćwiartki,do garnka nalać 1/2 litra gotującej wody,wsypać 2 czubate łyżki cukru,nadziewać gruszki na widelec,maczać w osłodzonej wodzie,układać na ciasto. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gotującej wody,wystudzić(najlepiej wstawiając naczynie do zimnej wody,gdy galaretka zacznie tężeć polewać łyżką na ciasto,wstawić do lodówki na 1,5 godz. Smacznego.
msewka
Pyza
kinga
jovi
Natala1210
Doro
anullka7
Witam:) nie dawałam nigdy z puszki,ale myślę że też chyba mogą być.