Sposób przygotowania:
Gruszkowe babeczki z toffi
Cukierki pociąć na kawałki. Gruszki rozciąć wzdłuż i usunąć środki z pestkami. Jedną połówkę skropić sokiem cytrynowym i odstawić. Resztę gruszek obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Masło wraz z cukrem i szczyptą soli utrzeć na puszystą masę, nie przerywając ucierania wbijać kolejno jajka na przemian z porcjami maślanki. Mąkę połączyć z proszkiem dopieczenia i migdałami, wsypać do masy i dokładnie wymieszać. Dodać 1/3 pokrojonych cukierków oraz starte gruszki, wymieszać.. Małe foremki na babeczki posmarować tłuszczem, napełnić utworzonym ciastem. Piec około pół godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pozostałe cukierki stopić. Połączyć ze śmietaną. Połówkę gruszki pociąć na plasterki. Babeczki udekorować plasterkami gruszki i polać sosem toffi.