Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Gruszkowy przysmak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Obrane i pokrojone gruszki upraż z cukrem i szklanką wody

Gruszkowy przysmak

Składniki:

Gruszkowy przysmak

 

  • 1 kg gruszek
  • 4 łyżki cukru
  • 2 galaretki truskawkowe
  • gotowy biszkopt
  • 1/2 l śmietany kremówki
  • cukier waniliowy
  • polewa czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

Gruszkowy przysmak
Obrane i pokrojone gruszki upraż z cukrem i szklanką wody. Dodaj galaretki truskawkowe, dokładnie wymieszaj. Ostudzoną masę rozłóż na biszkopcie, a na niej śmietanę ubitą na sztywno z cukrem waniliowym. Udekoruj polewą czekoladową. Można również udekorować polewą innego smaku np. brzoskwiniową .

Tagi:

biszkopt