Sposób przygotowania:
Jabłkowe muffinki z kruszonką
Margarynę rozpuścić w rondelku i odstawić ją na chwilę do przestygnięcia. Przygotować kruszonkę łącząc razem, rozcierając w jednym naczyniu 1,5 łyżki masła z 6 łyżkami mąki i 4 łyżkami cukru. Gotową kruszonkę odstawić na chwilę do lodówki i w tym czasie w jednym naczyniu połączyć składniki sypkie - resztę mąki, cukru, proszek do pieczenia, solidną dawkę cynamonu i szczyptę soli oraz imbiru, zaś w osobnym naczyniu połączyć używając trzepaczki składniki płynne - rozpuszczoną, ostudzoną margarynę, mleko i jajka. Wymieszane razem składniki płynne przelać do połączonych razem składników sypkich i wszystko razem wymieszać tworząc w ten sposób ciasto na muffiny. Jabłko obrać ze skórki i pokroić w niezbyt dużą kostkę. Dodać pokrojone jabłko i rodzynki do muffinowego surowego jeszcze ciasta i całość jeszcze raz przemieszać. Blachę do pieczenia muffin wyścielić papierowymi foremkami. Nalewać trochę ciasta z dodatkiem jabłka i rodzynków do papierowych foremek i przelane ciasto posypywać z wierzchu wyjętą z lodówki, przygotowaną wcześniej kruszonką. Jabłkowe muffinki z rodzynkami posypane kruszonką piec w piekarniku nagrzanym do 185 stopni przez 30 minut.