Sposób przygotowania:
Muffinki z borówkami
Cukier, cukier waniliowy utrzeć z jajkami na jednolitą masę; jajka dodawać stopniowo. Do utartych jajek z cukrem dodać skórkę cytrynową i chwilę ucierać; wlać margarynę ciągle ucierając. Mąkę wymieszać proszkiem do pieczenia i dodać do masy, wymieszać mikserem na średnich obrotach. Na koniec wlać sprite i ponownie wymieszać. Napełniać foremki na muffinki (papilotki) do ¾ wysokości, powkładać do każdej muffinki kilka borówek. Włożyć do pieca nagrzanego do 160 stopni i piec ok. 30 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Z tej porcji wyszły mi 22 muffinki (ilość zależy od wielkości foremek). Użyłam foremek silikonowych lekko natłuszczonych olejem. SMACZNEGO!
Czesiu
Krakowianka
Darth Vader
sakura
Netka
Super Ci wyszly.
anemon
jovi
ktos1
Ma-Gosia
margolata
weranda