iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Gryczany garnek z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gryczany garnek z kiełbasą

Gryczany garnek z kiełbasą

Składniki:

Gryczany garnek z kiełbasą

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gryczany garnek z kiełbasą
Bakłażana solimy i kroimy w kawałki następnie odstawiamy na ok 15 min. Po tym czasie myjemy go osuszamy i podsmażamy na masełku , dodajemy do niego pokrojone pieczarki i kiełbasę pokrojoną w plasterki. Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i dodajemy na patelnie z warzywami i kiełbasą. Mieszamy. Doprawiamy do smaku , solą i pieprzem. Podajemy na ciepło ;