Ewa

Ewa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Grzanki na oliwie czosnkowej z zielonym ragout

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna i zdrowa propozycja śniadaniowa. Idealne również jako przekąski.

Grzanki na oliwie czosnkowej z zielonym ragout

Składniki:

Grzanki na oliwie czosnkowej z zielonym ragout

 

 

Sposób przygotowania:

Grzanki na oliwie czosnkowej z zielonym ragout
Na odrobinie oleju przesmażamy bardzo drobno pokrojone warzywa- cebulę, paprykę i cukinie. Pod koniec smażenia, kiedy odparujemy nadmiar soku dodajemy drobno posiekane igiełki rozmarynu, sól i pieprz do smaku. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju chilli spod czosnku - na rozgrzanym oleju robimy grzanki. Kiedy będą chrupiące i aromatyczne przekładamy je na talerz. Smarujemy odrobiną pistacjowo-pietruszkowego pesto. Na pesto wykładamy dużą ilość zielonego ragout. Dodajemy odrobinę żółtego sera, kilka plasterków marynowanego w oleju czosnku chilli oraz świeży rozmaryn. Smacznego!