kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Grzanki nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gorąca przekąska na dżdżyste podwieczorki.

Grzanki nadziewane

Składniki:

Grzanki nadziewane

 

Sposób przygotowania:

Grzanki nadziewane
Odcinamy z bułek czubki-to będą wieczka.Bułki wydrążamy.Smarujemy je w środku margaryną.Siekamy boczek,cebulę i papryki.Najpierw zrumieniamy boczek.Dodajemy do niego cebulkę-zeszklamy ja.Na koniec dodajemy papryki
i chwilkę razem smażymy.Gotujemy 1 jajko na twardo, studzimy,obieramy i siekamy.Odcedzamy groszek,parówki kroimy na plasterki, trzemy ser.Mieszamy groszek z boczkiem.Wrzucamy jajko,parówki,połowę sera, natkę pietruszki
oraz surowe jajko.Doprawiamy solą i pieprzem a następnie dokładnie mieszamy.Nadziewamy bułeczki masą.Zapiekamy 10 minut w 180*C, potem posypujemy resztą tartego sera żółtego i zapiekamy kolejne 5 minut w tej samej temperaturze.
Podajemy gorące i udekorowane plasterkami pomidora.Smacznego!